Eten En Drinken

Duuvelkesvleisj

0
Please log in or register to like posts.
Een mooie en licht pittige Oosterse marinade met vlees naar keuze (gebruik varkensvlees, kip of kalkoen). Laat het geheel een nachtje marineren voor meer smaak en aroma’s en de dag erna kun je het verder klaar maken. Het lijkt wellicht pittig vanwege de hoeveelheid sambal, maar dat valt reuze mee (de kinderen aten het zonder iets op te merken over pittig; een betere indicatie bestaat niet!). Als je van echt pittig houdt, gebruik dan meer sambal, of voeg dit achteraf toe.
 
Bereidingstijd: 45m
Marineertijd: minimaal 3 uur.
 
Ingrediënten:
– 500gr kalkoen-, kip- of varkensfilet
– 250 gr champignons
– 2 uien
– 8 el ketjap
– 8 el azijn
– 8 el tomatenketchup
– 1 tl sambal oelek
– 1 tl sambal manis
– 1 tl sambal brandal
– 2 el olie
– 2 el pindakaas
– 150ml room
– 1 zakje nasikruiden – of lekkerder nog: maak zelf je nasikruiden!
 
Bereiding:
Maak de marinade: meng de ketchup, ketjap, azijn, sambal en de (zelfgemaakte) nasikruiden onder elkaar. Snij het vlees in blokjes en voeg dit toe aan de marinade. Laat dit minimaal 3 uur, maar liefst een nacht marineren.
Na het marineren snij de je uien fijn en fruit je deze aan. Voeg vervolgens het vlees toe en als dit mooi gekleurd is voeg je de gesneden champignons toe (even mooi bruin bakken) en tot slot de rest van de marinade. Laat dit een half uurtje zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Doe de pindakaas erbij en laat het nog 10/15m zachtjes pruttelen.
Voor het opdienen voeg je naar smaak room toe. Serveer bijvoorbeeld met frietjes en Waldorfsalade.
Smakelijk!
#1

Top 10 Gevaarlijkste Plekken ter Wereld
15 Katten Die Maar 1 Keer In De Duizend Jaar Geboren Worden

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

GIF