Huh! Nieuws Opmerkelijk Nieuws

Dit zijn de verdachten van TVOH

0
Please log in or register to like posts.

De Telegraaf meldt dat bij het Openbaar Ministerie Midden-Nederland aangifte is gedaan wegens seksueel overschrijdend gedrag bij het televisieprogramma The Voice of Holland (RTL).

Tegen wie aangifte is gedaan, kan het OM niet zeggen, maar Ali B. heeft aan De Telegraaf laten weten dat het om hem gaat. Het jurylid meldt: “Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar. Ik word hier door overvallen. Er is geen naam gegeven, niets concreets. Daar kan ik mij niet tegen verdedigen. Laat staan in de media. Maar de schade is wel aangebracht. Ik heb nog geen oproep van de politie gehad, maar ik zal overal aan meewerken. Nogmaals het is niet waar en ik heb vertrouwen dat het onderzoek dat zal uitwijzen. Ik vind deze gang van zaken erg onrechtvaardig.”

Tal van mensen zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice. Het gaat daarbij niet alleen om aanklachten tegen bandleider Jeroen Rietbergen, die inmiddels bekend heeft, maar om aanklachten tegen meerdere personen binnen het programma.

Er gaan al langer geruchten rond over seksueel overschrijdend gedrag rond het talentenprogramma. Het is nu voor het eerst dat er een concrete aangifte ligt. Het Openbaar Ministerie kan besluiten om nu zelf een breed zedenonderzoek te laten doen naar de aantijgingen, maar volgens een woordvoerder van het parket gebeurt dat ’vooralsnog’ niet, en wordt eerst alleen naar de aangifte gekeken.

Aangifte tegen Ali B.

Deze site heeft diverse bronnen, die bij het programma betrokken zijn, gesproken. Zij beweren dat Ali B. zich ook schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Eerder deze week werd er aangifte gedaan tegen een persoon die ‘gerelateerd is’ aan het tv-programma The Voice of Holland. Zijn advocaat bevestigt vandaag aan deze site dat het om Ali B. gaat.

SPEC, het artiestenmanagementbureau van Ali B en zijn vrouw Breghje Kommers, laat op Instagram weten kennis te hebben genomen van de aantijgingen. ‘Er is nog veel onduidelijk, maar een ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af’, luidt het korte statement.

De rapper reageert ook op zijn persoonlijke pagina op de aantijgingen. ‘Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging van iets dat lang geleden gebeurd zou zijn, maar daar is niets van waar. Ik word hierdoor overvallen. Er is geen naam gegeven, niets concreets. Daar kan ik mij niet tegen verdedigen, laat staan in de media, maar de schade is wel aangebracht.’

Ali zegt nog geen oproep van de politie te hebben gehad, maar is bereid om aan alle onderzoeken mee te werken. ‘Nogmaals, het is niet waar en ik heb er vertrouwen in dat het onderzoek dat zal uitwijzen. Ik vind deze gang van zaken erg onrechtvaardig’, besluit hij.

Reacties

Het management van Waylon, die als coach te zien is in The Voice, laat weten: ,,De enige reactie die hier op zijn plek is, is dat het verschrikkelijk is wat er is gebeurd. Waylon is hier niet bij betrokken en RTL heeft dat aan ons bevestigd.”

Ook Chantal Janzen, die sinds 2019 het programma presenteert, is geschrokken van de berichten. Ze wenst alle betrokkenen via Instagram veel sterkte. ‘Geschokt over de berichten omtrent The Voice’, schrijft Janzen in haar Instagram Stories. ‘Schande voor de hardwerkende mensen aan en in dit programma die hier niets van weten en niets mee te maken hebben. Onderste steen moet boven.’

Martijn Krabbé laat weten in shock te zijn door het nieuws. Hij presenteerde de eerste negen seizoenen samen met Wendy van Dijk. Haar plaats werd daarna overgenomen door Chantal Janzen. ‘Ik ben compleet overvallen en in shock door het nieuws over The Voice. Verschrikkelijk. Het is heel goed dat alles wordt onderzocht. Ik hoop dat de waarheid boven tafel komt’, twittert Krabbé. ‘Voor nu wil ik iedereen die hier schade en verdriet door is toegebracht heel veel sterkte wensen.’

Jamai Loman, die als host in het programma te zien is, is eveneens geschokt en verdrietig door het nieuws, meldt hij in zijn Instagram Stories. ‘Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt, met name voor diegenen die schade en verdriet zijn toegebracht. Het is een juiste keuze, in het belang van alle betrokkenen, de uitzending op te schorten.’

Niet het eerste programma

The Voice of Holland is niet het eerste programma dat RTL onder de loep moet nemen vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag. In 2019 besloot de zender tijdelijk geen realityprogramma’s uit te zenden na seksueel grensoverschrijdend gedrag in De Villa, waarin acht vrijgezellen een week lang hun intrek namen in een luxe villa.

In het programma was te zien dat een deelneemster een opdringerige medekandidaat meermaals van zich af moest slaan. Eén van de deelneemsters deed anoniem haar verhaal in Tim Hofmans programma #BOOS. RTL besloot per direct te stoppen met De Villa en met soortgelijke programma’s Temptation Island en Love Island.

Bron : ad.nl
Nikon is beter dan Canon, of was het andersom?
Duidelijke Taal!

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

GIF